BR: Shadow City - Anna Mocikat 3/5


I received an ARC on NetGalley in exchange for the honest review.

The blurb of this book was kind of leading to a disaster. It was one of those books that I thought I will not finish. But Anna Mocikat turned this into more than enjoyable read.

I loved how little information we were given in the first chapter. I really enjoyed discovering who really the people from the first chapter were as the book progressed. If I was told one of them was a vampire at the beginning I would probably roll my eyes and stop reading. In the end the vampires were partially a reason why I love the book so much. 
My second favorite was Bombshell! Loved her sarcastic and silly nature.
Colton felt too perfect. He feels like the Gary-Stu type of character. He is handsome, smart, and powerful; there is no flaw to his character. It makes him almost as God. This was something that made me annoyed especially at the end with all of his heroic actions. I would like to see some flaws in his actions and features in the future books so he feels more reliable and human. (Unless he is not a human?)

The main evil female protagonist; Eurydice was reminding me too much of Underworld, but this was not necessarily a bad thing. I really enjoyed her point of view and most of all I really like the growth of her character.

The writing style of the author seems very simple. A lot of information repeats itself which is not necessary. The foreshadowing can be also improved. Some info was just explained few lines before it was applicable. While it could have been done at the beginning of the book when we are getting to know the setting of the story.

Despite these few flaws I really enjoyed the story! I really was involved in the happenings and every moment of the day when I was not able to read I kept thinking about the book and the story. What will happen next? I really want to know!


🇸🇰SLOVENČINA🇸🇰

Tuto e-knihu som dostala na NetGalley výmenou za môj názor.

Popis tejto knihy viedol ku katastrofe. Myslela som, že to bude jedna z tých kníh, ktoré nedočítam. Anna Mocikat však pretvorila tuto knihu na viac ako skvelú divokú jazdu.

Páčilo sa mi ako málo informácií sme na začiatku knihy dostali. Ako postupoval de, bavilo ma zisťovať a odhaľovať kto sú vlastne postavy z prvej kapitoly. Ak by mi hneď na začiatku niekto povedal, že jeden z nich je upír asi by som prevrátila oči a knihu nikdy nedočítala. Nakoniec boli upíri jedna z vecí ktorá sa mi na knihe páčila. 
Moja druhá najobľúbenejšia bola Bombshell. Táto sarkastická a vtipná postava mi prirástla k srdcu.
Colton sa mi zdal perfektný, skoro až klasický Gary-Stu. Nádherný, múdry a mocný, jeho postava nemala žiadnu chybu. To ho robilo skoro bohom a práve to ma trochu hnevalo, hlavne ku koncu knihy kde sme si mohli všimnúť jeho úžasné výkony. V budúcej knihe by som chcela vidieť nejaké charakterové chyby aby sa Colton zdal viac človekom. (Pokiaľ teda je človek)

Hlavná záporná predstaviteľka ,Eurydice, mi pripomínala Underworld, ale nebolo to na škodu. Páčil sa mi jej pohľad na veci a to ako sa jej postava pomaly menila.
  
Štýl písania bol veľmi jednoduchý. Veľa informácií sa opakovalo čo podľa mňa nebolo potrebné. Foreshadowing by sa dalo tiež zlepšiť, pretože niektoré veci nám boli vysvetlené dosť neskoro, tesne pred tým ako boli potrebné. Zatiaľ čo sa tá informácia dala poskytnúť hneď na začiatku knihy keď sme sa zoznamovali so svetom.

Napriek týmto malých chybičkám krásy ma kniha veľmi bavila. Vcítila som sa do deja a prežívala som udalosti s postavami. Počas dňa kedy som nemohla čítať som sa prichytila pri myšlienkach na postavy. Som zvedavá čo sa bude diať v pokračovaní...


No comments:

Post a Comment

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com